Мистерија

Мистерија


290 ден 420 ден

Кога Тед Мекеј дознава дека боледува од неизлечива болест решава да стави крај на неговиот живот.Во моментот кога е подготвен да го повлече чкрапалото, некој му заѕвонува на вратата со необичен предлог.Предлогот е да убие двајца луѓе од кои едниот е криминалец, а другиот болен човек како него.Откако би го сторил тоа, тој ќе биде следниот за отстрел како дел од самоубиствен ланец.Така семејството полесно би го прифатила фактот на убиство , отколку самоубиство.Но, додека Тед ги врши убиствата, нешто му е чудно и сомнително.Местата на злосторствата ги знае, ги препознава куќите, како и мажите кои се негова цел.Мрачните тајни од неговото минато почуваат да излегуваат на виделина...