Ученикот

Ученикот

Автор: Микел Јорт, Ханс Розенфелд

Артиклот моментално го нема на залиха.
550 ден

Неколку жени се сурово и насилно убиени, но истрагата се уште тапка во место.Убиствата многу наликуваат на оние кои биле извршени пред петнаесетина години од страна на Едвард Хинде, кој ја отслужува затворската казна зад решетки благодарение на полицискиот профајлер, Себастијан Бергман.И самиот со сопствени трауми , се обидува да најде мир во сознанието дека има ќерка, Вања.Ама, треба ли да и ја каже вистината и да ѝ ги уништи животот и кариерата? Напредувајќи во истрагата, ќе открие дека убиствата се директно поврзани со него и дека никој околу него не е безбеден.