Лила

Лила

Автор: Марек Халтер

250 ден 450 ден

Раскината помеѓу љубовта кон братот Езра и љубовта кон персискиот благородник Антиноес, убавата и мудра Лила е ставена пред неблагодарен избор на саможртва. Таа се надева дека ако посвети еден дел својата младост на братот и го следи до Ерусалим да ја исполни неговата задача, потоа ќе може да му се посвети на Антиноес.Но, не е онака како што замислила.Првичниот план никогаш нема да се оствари...