Сара

Сара

Автор: Марек Халтер

250 ден 420 ден

Поминуваат многу години пред Сараи да стане библиската Сара. Не сакајќи да се мажи на 12 години, таа бега од градот и го среќава Аврам, момче од номадскиот народ. Една невина ноќ поминати заедно и нејзиниот живот добива неочекувана насока...