Абафи

Абафи

Автор: Миклош Јошика

390 ден 630 ден

Во своите мемоари Никола Тесла запишал дека, книгата што го направила и помогнала да биде и да истрае во работата што го задолжи и создаде цивилизацискиот напредок на човештвото е книгата Абафи. Литературно дело напишано во 18 век, моќно и денес за тие кои се родени борци. Книга која секој, што посакува да ја разбуди сопствената сила во себе, треба да ја прочита.