Бунтовна кралица

Бунтовна кралица

Автор: Мишел Моран

330 ден 500 ден

Индија, 19 век. Во времето на британската колонизација, Индија се состоела од низа мали кралства кои често меѓусебно војувале. Во кралството Јанси, кралицата Лакшми Баи повела храбра побуна против моќното Британско Кралство. Нејзината гарда е составена од жени – воини. Една од нив е Сита која во дворецот ќе ја пронајде сопствената слобода, го открива значењето на пријателството но, и предавството, поради што ќе мора да открие кому и што ќе му верува.

Книги од истата категорија