Златното лале

Златното лале

Автор: Розалинд Лејкер

390 ден 600 ден

„ЗЛАТНОТО ЛАЛЕ“ е приказна за уметноста, љубовта, музиката, политичките сплетки, злосторниците, јунаците, шпионите, убавината и несреќата. Розалинд Лејкер оживува еден од највозбудливите периоди од холандската историја, сместен во седумнаесетиот век во времето на Рембрант и Вермер.