Маската од Венеција

Маската од Венеција

Автор: Розалинд Лејкер

390 ден 600 ден

Во 1775 година во Венеција, традицијата на носење маски овозможила да процветаат прељубата и развратот. Но, Мариета и Елена, двете пријателки од домот за сирачиња и музичко училиште за девојчиња, Оспедале дела Пјета, малку знаат за тоа, се* додека не станат возрасни. Елена се мажи со главата на кланот Челано, а Мариета со Доменико Торизи, чија семејна омраза со Челанови е вековна. Според традицијата, тие никогаш не треба повторно да зборуваат, но нивната врска е премногу силна за да се скрши.