Другиот брег на Босфор

Другиот брег на Босфор

Автор: Тереза Ревај

330 ден 450 ден

Лејла е млада сопруга на секретарот на султанот Мехмед VI. Нејзината свекрва ја принудува да ги почитува традиционалните обичаи, но кога во нивната куќа се вселува еден француски офицер со своето семејство, животот уреден според строгите правила се крши на ситни парчиња...

Книги од истата категорија