Животот е краток како сон

Животот е краток како сон

Автор: Тереза Ревај

350 ден 500 ден

Рим, 1936 година. Алиса Крифорд, дописничка од Њујорк хералд трибјун, сведочи за триумфалното враќање на Мусолини во Рим по освојувањето на Абисинија. Се впушта во врска со Умберто Лудовичи, дипломат близок на фашистичката власти и оженет семеен човек, но жедта за слобода не ѝ дозволува да подлегне на повикот на диктатурата...