Белата светлина во Париз

Белата светлина во Париз

Автор: Тереза Ревај

290 ден 450 ден

Ова е првиот дел прекрасната историска сага за време на Втората светска војна.Откако ги губи родителите, младата русинка Ксенија бега од болшевиците и се преселува во Париз каде наоѓа работа како модел кај еден француски дизајнер. На тој начин, го запознава привлечниот германски фотограф Макс фон Пасау и започнува страствена романса со него. Нејзиниот живот никогаш повеќе нема да биде ист. Ќе ги преживее ли нивната љубов темнината и неизвесноста на тие немилосрдни времиња?