Оправдана љубов

Оправдана љубов

Автор: Франсис Риверс

390 ден 550 ден

1850 година, времето на Златната грозница во кое мажите ја продаваат душата за грст злато, а жените телото, за една ноќ под покрив или за оброк. А, може ли да се сака и кога срцето е преполно со рани? Колку простување може да има во една искрена, чиста љубов? За Мајкл Осија, скромен и чесен човек, Анџела значи се. Ден по ден, тој го топи мразот од нејзиното срце, но зимата во нејзината душа не попушта лесно...