Даровите за патникот

Даровите за патникот

Автор: Енди Ендрјуз

150 ден 300 ден

Прекрасно дело во кое на многу интересен начин е објаснета смислата на животот. „Зошто јас?”

Прашање кое сите си го имаме поставено барем еднаш во животот. Прашањето на Дејвид Понтер, кој сака да си одзема животот, а тој самиот го ДАРУВА. Преку ликовите на Ана Франк, Черчил, Труман, Линколн, Колумбо и многу други личности од големо значење за човековата историја, враќајки се години и години наназад, за да сфати дека и тие не се родиле како такви, туку такви станале.

Применете ги овие седум одлуки кон успехот и подобрете го својот живот! Книга која вреди да се прочита!

Седум одлуки кон успехот, според Енди Ендрјуз:

1. Одговорноста не му се препишува на другиот. Јас сум одговорен за своето минато и за својата иднина.

2. Ќе бидам во потрага по мудроста. Ќе им служам на другите.

3. Јас сум човек од акција. Го зграпчувам моментот. Ќе избирам сега.

4. Имам одлучно срце. Мојата иднина е сигурна.

5. Денес одлучив дека ќе бидам среќна. Поседувам дух на благодарноста.

6. Денов ќе го пречекам во духот на простувањето. Ќе си простам и себеси.

7. Ќе бидам истраен без исклучок. Јас сум личност со силна верба.