Си живееја среќно до крајот на животот

Си живееја среќно до крајот на животот

Автор: Венди Парис

100 ден 200 ден

Пепелашка - Кутра убавица која се облекува фенси и ја зграбува шансата за да го промени својот живот

Принцезата на зрно грашок - Кралска шмизла која го уловува принцот покажувајќи го своето вистинско лице

Малата сирена - (предупредувачка бајка) Подводна принцеза која се удавила во море од невозвратена љубов

Самовили - Добродушна сиротица прозборува и се збогатува низ љубов

Палешка - Слободна малечка жена која излегува со многу џукели и на крајот одлепува за кралот на цветните самовили

Грејс и Дерик - Измамена принцеза која повторно научила да им верува на луѓето

Убавицата и ѕверот - Храбра убавица која проѕира под маската на ѕверот и ја пронаоѓа љубовта

Синобрадиот - Спонзоруша се мажи поради пари и за малку ќе си го ископа сопствениот гроб

Рибарот и неговата жена - (предупредувачка бајка) Материјалистички оринтирана девојка бара инстант решение за несреќен брак

Заспаната убавица - После стотина години шеснаесетгодишна девојка конечно ја пронаоѓа својата љубов