Оливер Твист

Оливер Твист

Автор: Чарлс Дикенс

100 ден 150 ден

Чарлс Дикенс напишал одлична приказна за суровото растење, борбата за живот и надминувањето на најтешките животни препреки. Тоа е романот „Оливер Твист“ , сирачето кое живее во студеното и мрачно сиропиталиште. Кога ќе побегне и замине во Лондон, Оливер запознава банда на малолетни џепчии и тука започнуваа неволјите.Чарлс Дикенс навлегува во најдлабоките тајни на човечката природа и не* учи дека чесноста и  добродетелството се најдобри одговори за суровиот и дволичен свет.