Марковалдо

Марковалдо

Автор: Итало Калвино

90 ден 120 ден

„ Марковалдо “се колекција од 20 кратки стории, и меланхолични и забавни, објавени 1963 година, иако некои од нив биле напишани уште во раните педесетти години од минатиот век. Тие се нешто помеѓу фарса и фантазија, комбинирајќи ги комичните катастрофи со надреалистичкиот поглед на градскиот живот низ очите на еден аутсајдер...