Душата на светот

Душата на светот

Автор: Фредерик Леонар

150 ден 300 ден

Седуммина мудреци од цел свет се повикани од судбински знаци воТибет, за да состават духовно послание кон човештвото, заплашено од непозната несреќа. Посланието не треба да го носи белегот на ниедна религија или идеологија. Во текот на седумте дена, својата мудрост им ја предаваат на две деца - момче и девојче, за таа да преживее и да им дарува на луѓето нови знаења за животот коишто ќе им помогнат да преживеат во ужасната иднина... 

Во оваа прекрасно филозофска приказна, којашто еднакво го восхитува и срцето и интелектот, читателот ќе пронајде одговори на многу возбудливи прашања: Каква е смислата на постоењето? Како да си го направам животот пообмислен и како да бидам среќен? Како да ги хармонизирам повелбите на телото и умот? Како да се запознаам себеси и да го реализирам својот творечки потенцијал? Како да го поминам патот од стравот до љубовта и да придонесам за преобразувањето на светот?