Едноставно јас

Едноставно јас

Автор: Марина Анчевска

100 ден 400 ден

Среќа, несреќа...

Ирелевантна, неконтролирана, емоционална состојба. Сами одбираме како ќе се чувствуваме.
Тешко, лесно, сѐ условено од нашиот начин на перцепција. Ограничено, слободоумно.
Страдаме кога дозволуваме да не понесе виулицата на животот, без да учествуваме во координирањето. Затоа треба да научиме да го користиме сопствениот ум. Тогаш среќата, слободата на душата,  креативноста, ќе бидат наше секојдневие. 
За моја и ваша среќа, наједноставниот и најпрактичниот начин да научите сами да го креирате вашиот живот, со ваши правила, е преточен во уникатна книга. 
Малку треба за среќа, само обидете се да ја примените мудроста што Марина несебично ја сподели со нас.