Басни Лафонтен

Басни Лафонтен

Автор: Жан де Лафонтен

Жан де Лафонтен е прочуен француски баснописец, поет, раскажувач, романописец и комедиограф. Има напишано преку 240 басни. Голем дел од нив ќе пронајдете токму во оваа книга.