Во окното на лифтовите

Во окното на лифтовите

Автор: Линвуд Баркли

390 ден 550 ден

Се' започна еден понеделник, кога четворицавлегоа во лифт во Менхетен. Секој од нив го притисна копчето за својот кат, ама лифтот продолжи да се качува до врвот. Таму запре неколку секунди и потоа падна. Директно на подот од окното. Во вторник се случи истото.А, кога средата донесе уште една ваква трагедија, Њујорк највертикалниот град на светот потона во безредие и хаос. Но, каква врска имаа сите овие незгоди со мртвиот маж без прсти што го најдоа на Хај лајн. Детективите Хери Бурк и Луис Делградо почнаа трка со времето. Трка во која мораа да најдат одговори пред големото шоу закажано за петок.

Книги од истата категорија