Белата хризантема

Белата хризантема


290 ден 490 ден

Хана и нејзината помлада сестра Еми припаѓаат на островската заедница „хењо“, жени кои живеат од нуркање во длабоките води на морето на крајниот југ на Кореја. Еден ден Хана ќе здогледа јапонски војник кој се упатил на морскиот брег точно таму каде што Еми го чува својот улов. Од страв за сестра си, Хана со сета сила ќе заплива кон брегот. Така почнува приказната за двете сестри кои одеднаш и жестоко ги раздвоила војната. Раскажувајќи ја приказната за Хана 1943, и Еми како старица од современото доба, Белата хризантема не* води во мрачно и ужасно катче од историјата. но, меѓусебната њубов на овие две жени успева да донесе светлина доволна да го потисне военото зло.

Книги од истата категорија