Фокусираност

Фокусираност

Автор: Даниел Големан

390 ден 600 ден

Во книгата ФОКУСИРАНОСТ психологот и новинар Даниел Големан ја истражува науката за вниманието во сите нејзини облици.Во време на постојано пореметување на вниманието, Големан убедливо тврди дека сега многу повеќе од било кога треба да научиме како да го изостриме фокусот ако сакаме да се натпреваруваме, а посебно ако сакаме да бидеме успешни. ФОКУСИРАНОСТ ги повикува читателите да обратат внимание не само на, за нив личните работи, туку да обратат внимание и на горливите проблеми  на поширокиот свет.