Човекот во маглата

Човекот во маглата

Автор: Донато Каризи

290 ден 480 ден

Злото е вистински придвижувач на секоја приказна. Романите,филмовите или видеоигрите во кои сѐ е добро, никому не му биле интересни. Запомнете: злото е тоа што ја создава приказната.Поминаа два месеци откако едно девојче исчезна во маглата. Два месеца откако Фогел се занимава со тој случај, а токму тоа е негова специјалност. Знае како да ги привлече камерите, да ги освои насловните страници на сите дневни весници. Тоа е неговата игра, неговиот потпис. Но, зошто слета од патот? И згора на се, со оглед на тоа што не е повреден, чија е крвта на неговиот костум?