Молитва за прошка

Молитва за прошка

Автор: Јелена Бачиќ Алипмиќ

330 ден 380 ден

Ова е третиот дел од трилогијата КАЗНА ЗА ГРЕВОТ на Ј.Б.Алимпиќ. Постојат животи кои се раѓаат и умираат додека трепнеш, ама во нив не се случува ништо што вреди да се спомне, зашто не се одживеале моментите кои ги помниш цел живот поради она што се одвивало во нив. Ова е роман за пресудните години, за занемените вистини, за лагите и за гревовите.И за љубовта како последно засолниште.Емилија Нојбауер конечно го остварува својот сон. Но, искушенијата во животот не го губат здивот. Како да ги заштити најмилите од дамнешниот грев?, Кој може да даде прошка за грев?,...Младоста не се враќа, ама може ли љубовта одново да ѝ тропне на врата?