Играта на ангелот

Играта на ангелот

Автор: Карлос Руиз Зафон

390 ден 550 ден

– Барселона – дваесеттите години на минатиот век.Младиот писател Давид Мартин, опседнат со невозможна љубов, добива понуда од мистериозен издавач да напише книга каква никогаш не е напишана во замена за богатство, и можеби, нешто  повеќе...Така Давид се вплеткува во мрачна приказна која започнала пред многу години. Колку повеќе се обидува да се извлече од комплцираната ситуација во која се наоѓа, толку повеќе станува дел од низа трагични настани...