Јоргованот секогаш цвета по зимата

Јоргованот секогаш цвета по зимата

Автор: Марта Хол Кери
Возбудлива приказна што ја преиспитува историјата, од еден нов, женки агол.

Длабоко допирлива и вистински незаборавна, со сигурност ќе ги воодушеви сите љубители на романсираната историја. Инспириран од животот на вистинска хероина од Втората светска војна, овој роман ни ја открива приказната за љубовта, заслужената прошка и страшните тајни кои со децении биле скриени. Ова е приказна за три жени Керолајн Феридеј, соработничка во францускиот конзулат во Њујорк, германската докторка Херта Оберхојзер и полската тинејџерка Касја Кузмјерчик чии животи меѓусебно ќе се испреплетат кога судбината ќе замеша прсти...