ФЛОРЕНС ГРЕЈС

490 ден

Флори Бакли е сираче кое живее во Корнвол и иако животот не и` е лесен, сепак таа е исполнета, трчајќи низ таинствениот пејзаж верувајќи во судбина. Но, на петнаесетгодишна возраст Флори наследува незамислива тајна. Имено, таа роднински е поврзана со богатото но озлогласено лондонско семејство Грејс. Преку ноќ животот и` се менува и таа се сели од село во град, од сиромаштија во богатство. Отсечена од сите што некогаш ги познавала, Флори се мачи да ги научи правилата на овој чуден и нов свет. Запознавајќи го таинствениот и проблематичен Тарлингтон Грејс, Флоти мора да ја разбере и својата уништувачка привлечност кон него, човекот кој крие многу мрачни тајни.

На залиха