ХИПНОТИЗЕР

490 ден

На залиха

Во еден семеен дом во Шведска се случува свирепо убиство. Убиено е целото семејство. Единствениот преживеан сведок е младиот Џусеф, но и тој е со тешки повреди. Спасен е во последен миг, но не е во можност да биде испрашуван од страна на полицијата. Со тоа што убиецот е на слобода, животите на ова момче и неговата постара сестра Евелин се во опасност. Инспекторот Јона Лина сфаќа дека постои само една личност која може да помогне во сето ова – Ерик Марија Барк, хипнотизерот.

Иако против своја желба, Барк прифаќа да го хипнотизира Џусеф само поради тоа што верува дека на тој начин би можел да `и го спаси животот на Евелин. Хипнотизерот навлегува во мозокот на момчето и доаѓа до шокантно откритие, полошо од се` што може да се замисли…

SKU: 019784
Категорија:
Book Author