СУВЕНИР

450 ден

Во подрумот на музејот Криспин во Бостон е пронајдена заборавена, но совршено сочувана зачувана мумија. Меѓутоа , кога персоналот на музејот ке ја повика иследничката Мора Ајлс да ја прегледа мумијата, таа открива дека тој „древен“ артефакт всушност е жртва на неодамнечно убиство.По пронаоѓањето на уште една жртва, полицијата мора да ја спречи изопачената игра на убиецот…

На залиха