ВО ИМЕТО НА ПРЕДЦИТЕ

480 ден

Во сенките на една од уличките во кинескиот кварт е пронајдена пресечена женска дланка. На покривот на една од зградите, пронајдено е телото на кое му припаѓа дланката. Два прамена бели влакна закачени на нејзиното тело се единствениот патоказ за истрагата на Џејн Рицоли, но се сосема доволни за медицинскиот вештак Мора Ајлс да открие нешто шокантно: оваа насилна смрт има своја морбидна историја.

На залиха