Рибарот и рипката

Рибарот и рипката

Автор: Александар Пушкин

100 ден 120 ден

„ Сказна за рибарот и рипката “ е дело напишано во 1833 година во вид на стихови,  на познатиот руски автор Александар Сергеевич Пушкин. За првпат е печатена во списанието за книжевност „Библиотека за читање“ во мај 1835 година. Приказната зборува за еден рибар кој ќе улови „златна рипка“ , која ветила дека ќе му ја исполни секоја желба ако се согласи да ја ослободи...

Книги од истата категорија