Како да нарачам

Клуб Матица Инфо

Избери ја книгата што сакаш да ја купиш.

Кликни на копчето *Додади во кошничка*.

Над книгата ќе се отвори зелено поле со потврда за успешно додадена книга во кошничка.

Доколку сакаш да купиш и друга книга, повторија постапката. Во кошничката можеш да додаваш неограничен број на продукти, како и да ги бришеш продуктите што претходно си ги додал. За сето време, во горниот десен агол на екранот, можеш да видиш колкав е бројот на книгите во кошничката и која е вкупната сума за наплата.

Ако си завршил со ставањето на книгите во кошничката, за да продолжиш понатаму или кликни на *кошничка* во ЗЕЛЕНОТО поле или кликни во ГОРНИОТ ДЕСЕН АГОЛ на иконата за кошничка.

Доколку кликна на иконата, кликни на копчето *прегледај ја кошничката* за да ја провериш нарачката.

Во случај да имате купон или ваучер, внесете го валидниот код во означеното поле.

Откако ќе го провериш внесеното, кликни на *Продолжи кон плаќање*.

Во формата внеси ги сите податоци. Важно е податоците да се точни и валидни за да се обезбеди сигурна и навремена испорака. Направете проверка за исправноста на вашите внесени податоци.

Откако ќе ги внесеш податоците има можност да се избере: или готовинско плаќање при прием на пратката или плаќање со картичка. Ако изберете плаќање со картичка, кликни на копчето *ПОТВРДИ ПОРАЧКА* кое ќе те однесе на страницата на Халкбанк за наплата.

Ако сте избрале плаќање со картичка треба да ги внесете податоците за платежната картичка( број на картичката, датум на истекување на истата и CVC број. Потоа кликнете на копчето *submit*.

Доколку сите чекори од порачувањето се извршени правилно, како потврда за успешно порачување, системот автоматски ви испраќа повратен меил до вашето емаил сандаче со сите информации околу вашата порачка.