Плаќање и достава

Клуб Матица Инфо

Периодот за испорака е во зависност од локацијата за испорака. Во согласност со можностите, наша цел е сите книги да бидат доставени во најкус можен рок. Предвидено време за испорака е 72 часа од моментот на потврдa на нарачката. За време на одредени акции при кои интересот е поголем, доставата на книги може да земе 10-14 работни дена од денот на нарачката. За повеќе информации Ве молиме да ги прочитате општите услови за користење.

За сите нарачки со износ над 1000 денари следи бесплатна достава.

Нема минимален износ за нарачка, но за сите нарачки со износ над 1000 денари следи бесплатна достава.

Купувањето преку нашата интернет страница е возможно од било кој дел на светот, но испораката можеме да ја спроведеме само на територијата на Република Северна Македонија.

Испорака се врши во сите денови освен во сабота по 15 часот, во недела и на државни празници од страна на курир службата “Карго Експрес”.

За сума над 1000 ден. доставата е бесплатна. Во спротивно доставата изнесува 150 ден.

Доколку нарачката е направена по 17 часот, истата ќе биде проверена од наша страна во текот на следниот работен ден. Штом добиеме потврда за успешната трансакција, периодот за испорака започнува да тече. Доколку нарачката е направена во петок по 16 часот, сабота, недела или во неработен ден, процесот започнува во првиот нареден работен ден. Во рокот на испорака не се пресметуваат викендите и неработните денови.

Плаќањето се врши online со платежна картичка или во готовина при преим на пратката. 

Испораката се врши на адресата која е наведена при порачувањето.

Испораката се врши преку курир служба “Карго Експес”, телефонски број 070307883