Сенка на ветрот

Сенка на ветрот

Автор: Карлос Руиз Зафон

330 ден 550 ден

Барселона 1945 г.Градот полека ги лечи раните од војната, а Даниел, син на трговец со антикварни книги, наоѓа утеха во мистериозната книга СЕНКА НА ВЕТРОТ , што ја напишал извесен Хулијан Караш.Но, кога почнува да бара и други книги од истиот автор, дознава деко некој систематски го уништува секој примерок од книгите што ги напишал Караш. Наскоро, неговата привидно безизлезна потрага, ја отвара вратата на една од најмрачните тајни на Барселона – епска приказна за убиства, лудило и проколната љубов.