СЕЌАВАЊЕ НА ЉУБОВТА-МАТИЦА

420 ден

На залиха

…Во волшебната Прага се раѓа силна и безусловна љубов, Ленка – млада студентка по сликарство и Јозеф – студент по медицина. Уживаат во миговите на среќа и занес… се додека не се случи војната.

Разделбата е непосакувана, но неизбежна.

Сега успешен акушер во Америка, Јозеф никогаш не ја заборави Ленка. Живот, егзистенција, радост и тага, а во душата и умот сеќавања за Ленка. Сеќавања за една љубов, безвременска. Но, по неколку децении, во далечниот Њујорк, една неочекувана средба и поглед на препознавање ќе им укаже дека судбината на Ленка и Јозеф им дава уште една шанса…

Ова е приказна која ја истражува силата на првата љубов, издржливоста на човечкиот дух и моќта на сеќавањата.

SKU: 023585
Категорија: