ШЕПНУВАЧОТ-МАТИЦА

490 ден

На залиха

Шест отсечени раце се откриени закопани на една шумска полјанка. Тие се подредени во мистериозен круг и им припаѓаат на исчезнати мали девојчиња. Но, остатокот од телата никаде не се пронајдени.

Случајот му е предаден на криминологот Горан Гавила. Бунтовник по природа, тој е принуден да работи со младата полицајка Мила Васкез. Витка и со изглед на момче, пред никого не одговара. Има сопствена трагична историја што ја остава повредена, неспособна да чувствува или да се поврзе со луѓето. Нивните односи во работата се жестоки, но чудно наклонети и додека откриваат повеќе за мрачните тајни во шумата, нивните ќивоти се` повеќе се во рацете на секој од нив…

Бестселер – рекордер и повеќекратен добитник на награди, Шепнувачот доаѓа од никаде за да стане восхитувачки италијански издавачки феномен.

 

SKU: 017870
Категорија: