ИТАЛИЈАНСКАТА ДЕВОЈКА

370 ден630 ден

На залиха

Розана има само единаесет години кога го запознава Роберто во кафеаната на своите родители во Неапол. Таа се вљубува во убавиот оперски пејач и се заколнува дека еден ден ќе се омажи за него. И Роберто не останува рамнодушен кон нејзиниот ангелски глас. И‘ предвидува блескава иднина и ја убедува да почне да оди на часови по пеење.

Благодарејќи на својот талент, Розана освојува стипендија за музичката школа во миланската „Скала“. Наскоро патот повторно и ‘ се вкрстува со  патот на Роберто. Заедно ги освојуваат сцените на најпознатите оперски куќи во светот. Тие се неверојатен тим и во животот, и покрај неговата репутација на кршач на женски срца. Нивната љубов е опсесивна, но и разорна, обележана од лаги и предавства. Но, тајните од минатотто на Роберто се закануваат да испливаат на површина и да им ја затемнат среќата.