Илјада неверојатни сонца

Илјада неверојатни сонца

Автор: Халед Хосеини

Мерјем има 15 години, кога ќе треба да се омажи за триесет години постариот Рашид. Две децении подоцна страшна трагедија ја погодува 15-шната Лејла која ќе мора да се придружи на семејството на Мерјем. Но, со доаѓањето на талибанците, животот станува очајна борба против гладот, стравот и свирепоста, а женската издржливост е ставена на испит кој е незамислив.