Ловец на змејови

Ловец на змејови

Автор: Халед Хосеини

Артиклот моментално го нема на залиха.
390 ден

За неговите книги ќе кажат дека нема да испеете да ги прочитате беа притоа добро да се исплачете. Тие се моќни, тажни и истовремено чудесни.

Ќе ве импресионираат приказните и ликовите, стилот на пишување. Хосеини вешто ги ткае зборовите кои ќе ви го украдат сонот и срцето…

Амир е син на богат трговец. Хасан е детето на нивниот слуга. Сепак, ова не ги спречува децата да бидат најдобри другари. Тие сонуваат со отворени очи, летаат змејови и се обидуваат да предвидат што носи иднината.

Но, еден трагичен настан засекогаш ќе ги смени нивните животи. И другарството ќе се распадне како кула од карти. Горчливите спомени продолжуваат да се нижат по емигрирањето на Амир и неговиот татко од Авганистан во САД.

Таму Амир се надева дека ќе ја смири немирната совест и дека ќе успее барем еден ден да заборави на тој момент на кукавичлук кога не успеа да го спаси најдобриот другар од злото…