Волшебникот од Оз

Волшебникот од Оз

Автор: Лиман Френк Баум

120 ден 150 ден

„ Волшебникот од Оз “ е книга за деца исполнета со фантазија и волшебност. Нејзиниот автор Лиман Франк Баум напишал уште 17 книги за волшебникот од Оз. Тој сакал да пишува приказни полни со мистерија, имагинација и магија. Во оваа Дороти е слатко, мало девојче кое живее на мала фарма во средиштето на државата Канзас. Таа живее со тетка Ем и Хенри, но нема други деца со кои би си играла, освен нејзиното кученце Тото. Еден ден, Хенри извикува дека надоаѓа циклон,а потоа куќата на Дороти зафатена од циклонот ќе се најде на сосема друго место...„Волшебникот од Оз“ е приказна за девојче кое е многу храбро и кое знае, како да се бори со нејзините стравови.