Бескрајна приказна

Бескрајна приказна

Автор: Михаил Енде

100 ден 120 ден

Михаил Енде бил германски писател кој сакал да пишува книги за деца  со фантазија и фикција. Една од нив е „Бескрајна приказна“. Книгата зборува за детето Бастијан Балтазар Брукс кое многу сака книги, и еден ден решава да украде книга од локалната антикварница. Но, како ја чита книгата, целосно се соживува со неа и влегува во нејзиниот свет...

Книги од истата категорија