Последниот од нас

Последниот од нас


390 ден 550 ден

Менхетен 1969 година: Вернер Зилх, амбициозен млад човек, кој успеал со сопствени сили да се издигне во општеството и да стане успешен, решава да го освои Њујорк заедно со својот пријател Маркус. Но, Вернер Зилх е посвоен како мал од страна на едно американско семејство од средната класа. Еден ден, лудо се вљубува во Ребека, богата наследничка и сликарка. Кога Ребека го запознава со своето семејство, мајка ѝ пребледува, а Ребека исчезнува. Дрезден 1945 година: додека градот интензивно е бомбардиран, една мајка умира раѓајќи го своето машко дете, „последниот од нас“. Двајца непријатели - браќа, две жени врзани со непоколебливо пријателство, двајца млади занесесни од невозможна љубов. Ова се јунаците на овој роман кој напнува како трагедија, но се доживува како сага.