Господар на сенките

Господар на сенките

Автор: Донато Каризи

290 ден 420 ден

Постои место на кое светот на светлината се сретнува со светот на темнината. Тука се случува сѐ: во земјата на сенките, каде сѐ е непостојано, конфузно , несигурно. Тој е чувар поставен да ја брани таа граница. Затоа што понекогаш нешто успева да се протне...Неговата задача е да го врати назад. Поминаа пет века откако папата Лав X  ја издал таинствената порака по која Вечниот град не смее никогаш, никогаш, никогаш да остане во темнина. Маркус, последниот исповедник, го изгубил своето највредно оружје: сеќавањето. Само Сандра Вега може да му помогне. Единствено таа ја знае неговата тајна...