23-МАТИЦА

330 ден450 ден

На залиха

Денес е 23 мај, малиот град Промис Фолс се наоѓа сред огромна катастрофа, со многу мртви од вирус што личи на грип. Истражителот КАл Вивер брзо ја препознава катастрофата како масовно труење од загадениот градски водовод.

Во меѓувреме, убиена е студентка во колеџ, па детективот Бери Дакворт го препознава начинот на убиството – идентичен со двете нерешени убиства во градот. Ненадејно, бројката на чудни настани од претходниот месец почнува да се зголемува…Крвави кукли на излогот во кабината со број “23” , оставени на напуштено Панорамско тркало…запален автобус без контрола на чиј заден дел е напишан бројот “23”…Овој број се појавува и на горната тренерка со качулка на момчето кое е обвинето за сексуален напад.

Мотивот за напад од овој град наведува кон бројот 23, а обидите да открие зошто е тоа така ќе го турнат детективит Дакворт на работ на смртта.