БЕЗ ЗАСОЛНИШТЕ

199 ден450 ден

На залиха

2016 година, ВајНленд: Вила Нокс и нејзиниот сопруг се  вредни луѓе кои цел живот прават се‘ како што треба. Зошто на крајот остануваат сиромашни? Како се нашле во таква ситуација?

1871 година, Вајнленд: Тачер Гринвуд е наставник по природни науки кому не му дозволуваат да зборува за тукушто објавениот возбудлив труд на Чарлс Дарвин. Како човек да ја каже вистината ако за тоа е награден со понижување?

Вила и Тачер живеат во два различни века, на аголот на „ Шестата улица “ и улицата „ Плам “, во Вајнленд, Њу Џерси, и двајцата се соочуваат со крајот на ним познатиот свет. Во периодот на премрежја, тие ќе мораат да ја платат цената за коренитите промени врз чија основа сакаат да го трасираат патот на идните генерации.

Моќен роман кој ги разгледува прашањата од вистинскиот свет, а посебно за тоа како се снаоѓаме при длабоки промени што се закануваат да не‘ растројат.