ЧЕКАЈ МЕ-МАТИЦА

169 ден390 ден

На залиха

Како би се чувствувале ако случајно во локалната антикварница најдете книга што содржи сцена од најважниот ден во вашиот живот? Притоа никому не сте кажале за тоа, а писателот на книгата ви е сосем непознат.

Потрагата по таинствениот писател ќе ја води главната хероина, Микола, низ минатото, во преломната пролет кога по игра на судбината била прекината штотуку започнатата љубов…нагло и без објаснување. Низ живописните предели на Тоскана, покрај бреговите на езерото Комо, овој современ, динамичен и прекрасен љубовен роман, полн со непредвидливи пресврти, ве води до остварување на сонот…