ЧИТАЧОТ НА ТРУПОВИ

399 ден700 ден

На залихаИЗВАДОК ОД КНИГАТА

Преземи извадок од книгата во PDF формат

Преземи извадок

” Форензичарот што ќе го определи префектурата е должен да се појави на местото на злосторството во рок од четири часа по пријавувањето. Ако не ја исполни таа обврска, ако му ја довери должноста на некој друг, ако не ги најде смртоносните повреди или ако ги утврди погрешно, ќе биде прогласен за виновен и осуден на две години затвор.” – од Кривичниот законик на династијата Сунг

Во средновековна Кина само најпаметните судии успевале да ја добијат титулата ” Читач на трупови”. Тие припаѓале на елитата форензичари во судската медицина, и по цена на сопствениот живот имале задача да го разрешат секое злосторство и да обезбедат соодветна казна. Чи Сунг бил еден од првите меѓу нив.

Исклучително возбудлив и добро осмислен историски трилер кој изобилува со детали во кои амбицијата и омразата одат рака под рака со љубовта и смртта.

SKU: 035739
Категории:, ,