ДЕВОЈКАТА СО СИЛЕН ГЛАС

249 ден590 ден

На залиха

На четиринаесет години, Адуни сонува да се школува и да му обезбеди на своето семејство поудобен живот во нејзиното мало нигериско село. Наместо тоа, таткото на Адуни ја продава за да стане трета сопруга на еден старец. Кога ќе се случи трагедија во нејзиниот нов дом, Адуни бега во богатите енклави во Лагос, каде станува куќна помошничка на суровата Голема госпоѓа и плен на нејзиниот сопруг. Но, и покрај тоа што нејзината ситуација постојано оди од лошо на полошо, Адуни одбива да дозволи да биде замолчена. И еден ден некој ќе ја слушне.

„ Толку живописен, нежен а истовремено и смел роман…’’ – Њујорк Тајмс

„ Поинаква приказна за храброста која ќе го освои вашето срце ’’ – Стилист

Book Author