ДИВА МАРИЈА КАЛАС

550 ден

На залиха

Венеција 1957 година. Марија Калас е најголемата оперска певица на своето време, нејзиниот глас има распон од неверојатни три октави, а нејзината артистичка способност се заснова, врз технички совршениот глас. Но уметничкото совршенство што го олицетворува на сцената го зема својот данок. Гласот се заканува да ја изневери и таа копнее за пауза – што не ја дозволуваат ни светот на операта, а ни нејзиниот сопруг и менаџер Менегини. Тогаш Марија го запознава Аристотел Оназис, кој исто така е во брак, но и покрај сите пречки, тој станува љубовта на нејзиниот живот. Неколку години биле олицетворение на двојка од соништата, се` додека Оназис не запознал друга икона – Џеки Кенеди…

Чудесен роман за Марија Калас, исклучителна уметница и симбол на елеганцијата, но пред се`, страсна жена целосно посветена на љубовта.

SKU: 036451
Категорија:
Book Author