ГОСПОЃИЦА КОКО И МИРИСОТ НА ЉУБОВТА

490 ден

Прекрасен роман кој ќе ве трогне опишувајќи го животот на познатата Коко Шанел и начинот на создавањето на познатиот парфем со нејзино име познат ширум светот.Париз, 1919 година.Коко Шанел има веќе успешна модна куќа во која шие за многу познати лица. Но, нејзиниот свет се распаѓа откако нејзиниот љубовник Бој Капел го губи животот во сообраќајна несреќа.Единствено што ја тера да продолжи понатаму е желбата да пронајде парфем во чест на својата најголема љубов. на патот на неговото пронаоѓање ,таа го сретува Дмитри Романов.Заедно тргнуваат на патување на југот од Франција.Токму тука ќе го пронајде тоа што го бара веќе подолго време, трагата на „мирисот на љубовта“. Возбудлива и фасцинантна романсирана биографија на модната икона Коко Шанел.

На залиха

Париз, 1919 година. Коко Шанел успева да подигне успешна модна куќа. Но, по сообраќајната несреќа на нејзиниот љубовник Бој Капел, ја обзема длабока тага и се гаси нејзината креативност. Новата ссила да продолжи со својата работа ја црпи од желбата да создаде парфем во чест на својата љубов. Во потрага по тој парфем, го запознава харизматичниот Дмитри Романов. тие двајцата заминуваат на пат на југот на Франција, лулката на сите големи парфеми, и набрзо ја наоѓа трагата на „мирисот на љубовта“.

SKU: 033787
Категорија:
Book Author